Over ProBeter

ProBeter is opgericht in 2013 door Wil Konings. Wil is ingenieur in technische bedrijfskunde en technische informatica. Daarnaast heeft zij een deelstudie psychologie gevolgd. Wil heeft veel gereisd en in verschillende andere landen gewoond.

Wil werkt sinds 2012 in de zorg. Deze sector trok haar sterk, omdat erachter kwam dat ze er resultaten van een totaal andere orde kan behalen dan in vrijwel elke andere sector. Zij verbetert de zorg inmiddels op verschillende manieren:

  • Het consultancybedrijf ProBeter helpt zorginstellingen het werk rond de patiënt te organiseren. Hierdoor krijgen patiënten betere zorg én zijn ze sneller weer beter. Bovendien leidt dit tot een lagere werkdruk en een hoger werkplezier voor zorgprofessionals. Patiëntgericht organiseren leidt bovendien vaak tot lagere kosten.
  • In 2015 publiceerde Uitgeverij De Gezonde Pers het debuut van Wil: de Power Patiënt. Dit boek is geschreven voor patiënten om hen bewust te maken van hun eigen invloed op hun medische behandeling. Het boek motiveert hen een behandeling niet passief te ondergaan, maar hierin een actieve en verantwoordelijke rol te kiezen, naast hun arts. Op deze manier dragen patiënten zelf bij aan betere zorg. Wil spreekt regelmatig bij patiëntenorganisaties om haar boodschap verder te verspreiden.
  • De Stichting PrimaZo maakt verschillen tussen ziekenhuizen inzichtelijk en begrijpelijk voor patiënten op het niveau van de aandoening. Als je bijvoorbeeld een nieuwe heup nodig hebt, kun je er vinden welk ziekenhuis hiervoor voor jouw situatie de beste keus is. Wil heeft PrimaZo opgericht in 2014.

Het lijkt alweer een vorig leven, de periode waarin Wil werkte in de financiële sector. Daar hield ze zich jarenlang bezig met het verbeteren van het werk door mensen anders naar het werk te laten kijken en samen met hen het werk slimmer te organiseren, van de werkvloer tot de boardroom.

Hierdoor nam de kwaliteit altijd toe, of daalde de doorlooptijd sterk. Met vaak als gevolg dat de kosten dalen. En omdat de mensen hun eigen werk hebben verbeterd, zijn de resultaten duurzaam en zijn ze gemotiveerd zelf nog meer resultaten te halen.

Wil is getrouwd en heeft drie dochters.

Wil Konings - ProBeter

Share Button